یک مجسمه باستانی پس از گذشت 40 سال به نپال بازگشت
به گزارش وبلاگ لاراول، ایرنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده و گزارش های منتشر شده، یک مجسمه باستانی پس از گذشت 40 سال به نپال بازگشت.
یک مجسمه از دو خدای هندو که قرن ها قدمت دارد، پس از گذشت 40 سال از زمانی که دزدیده شد و از آمریکا سردرآورد، انتها دوباره در معبد خود در کاتماندو، مرکز نپال نصب شد.
این مجسمه سنگی پس از تحقیقات چند ماهه فعالان و مقامات نپالی و آمریکایی، مارس امسال (فروردین- اردیبهشت 1400) به وسیله موزه هنر دالاس و اف بی آی به نپال بازگردانده شده بود.
این یادگار تاریخی در سال 1984 از معبد خود دزدیده شد و 6 سال بعد پس از قرض گرفتن از یک مجموعه دار، در موزه دالاس به نمایش گذاشته شد. مجسمه مذکور که قدمت آن به قرن 12 تا 15 میلادی باز می گردد، یکی از معدود میراث فرهنگی است که در امسال میلادی به وسیله موزه ها و مجموعه داران خارجی به نپال بازگردانده می گردد.
این مجسمه با تشریفات مفصل به معبد بازگردانده شد و روی پایه سنگی خود نهاده شد. نسخه مشابه که مردمان محلی در نبود مجسمه اصلی آن را عبادت می کردند نیز حالا در کنار نسخه اصلی قرار داده شده است.
دیلندرا راج شرستا (Dilendra Raj Shrestha) از کارزار بازیابی میراث نپال در این باره می گوید: خیلی خوشحالیم. کوشش های سه تا چهار ساله به بار نشست. همه جشن گرفته اند.
به گفته این مقام نپالی، حسگرهای لیزری و دوربین های مداربسته در این معبد نصب شده اند تا از این پس به خوبی از مجسمه خدایان هندو حفاظت گردد.
نپال یک کشور فوق العاده مذهبی است و معابد هندو و بودایی و اماکن تاریخی آن همچنان از بخش های جدایی ناپذیر زندگی روزمره مردم هستند. با وجود این، از زمانی که این کشور در دهه 1950 میلادی درهای خود را به روی دنیا بیرون باز کرد، مکانهای تاریخی آن از مجسمه ها و نقاشی های باستانی، پنجره های تزیینی و حتی درها خالی شده اند. بسیاری از این یادگارهای ارزشمند تاریخی با یاری مقامات فاسد برای تغذیه بازارهای هنری در آمریکا، اروپا و دیگر نقاط دنیا به سرقت رفتند.
ارین ال. تامپسون (Erin L. Thompson)، استاد جرایم هنری در این باره می گوید: به گمانم یک تغییر دنیای روی داده است. بسیاری کشورها خواستار بازگشت آثار تاریخی خود شده اند و نپال در اینجا از لحاظ حقوقی موقعیت فوق العاده ای دارد چون هیچوقت صادرات این آثار را مجاز نکرده بود.
در امسال میلادی تا به امروز 6 یادگار تاریخی به نپال مسترد شده اند و مقامات این کشور خواستار بازگشت میراث مسروقه بیشتر از فرانسه، آمریکا و انگلیس هستند.
منبع: همگردی